Când ne gândim la Transilvania, de obicei, ceea ce vine în mintea unei persoane sunt imagini și scene fantastice, inclusiv castele gotice, sânge și, nu în ultimul rând, vampiri. Și trebuie să recunoaștem - prestigiul județului Transilvania provine în principal de la personajul principal al romanului cu același nume, „Dracula” de Bram Stoker.

Situată în cercul carpatic, multicelularitatea regiunii transilvănene constă dintr-un amestec de elemente din manierele tradiționale românești, vechea dominație post-maghiară și migrația triburilor germanice din secolul al XVI-lea. Etimologia cuvântului „Transilvania” provine din latinescul „terra ultra silvam”, care înseamnă „județul din străinătate pădurea”, care este o descriere foarte exactă a atmosferei calme și a esteticii pitorești pe care le oferă țara.

Să explorăm împreună unele dintre cele mai frumoase locuri pe care Transilvania le oferă.

Cluj Napoca

Fiind al doilea oraș ca mărime din România, Cluj Napoca este un loc care respiră un amestec de vibrații istorice și plinătate tânără.

Având cea mai mare importanță universitară din țară, orașul este casa a 80.000 de studenți. Asta înseamnă că poți găsi o petrecere în orice zi a săptămânii, deoarece orașul este plin de pub-uri și cluburi de noapte. Mai mult decât atât, Cluj Napoca este locul în care se desfășoară în fiecare an 2 importante festivaluri de muzică internațională: Untold și Electric Castle.

În plus, Clujul este plin de atracții culturale pentru turiștii mai sofisticați, puteți vizita biserica Sfântul Mihail, o bijuterie gotică certificată din secolul 14-15, Grădina Botanică din Cluj-Napoca, o frumoasă instituție științifică, unele muzee, cum ar fi Muzeul de Artă sau Muzeul Aqua sau puteți face doar o plimbare în centrul orașului pentru a vă bucura de atmosfera centrului decorat cu atenție al orașului.

Alba Iulia

Un orășel cu cea mai bine conservată cetate din țară, Alba Iulia este un loc care are o importanță istorică enormă pentru România. Acesta este de fapt locul în care Regatul Unit al României s-a unit cu recent județul autonom Transilvania în 1918. Evenimentul este cunoscut sub numele de „Marea Adunare Națională de la Alba Iulia”, unde liderii au citit o Declarație de Principii care stă la baza organizarea statului până astăzi.

Cetatea este de fapt o construcție maiestuoasă și cochetă care găzduiește între zidurile sale sanctuare importante de patrimoniu precum Catedrala Sfântul Mihail, cea mai veche Catedrală din România și Biblioteca Batthyaneum, cu peste 50.000 de cărți pe rafturile sale.

Munții Apuseni

Undeva în vestul României, există un splendid platou montan în care natura și oamenii par să trăiască într-o simbioză perfectă pentru totdeauna. Acest loc se numește Parcul Național Apuseni și este situat în Munții Apuseni, cunoscuți și sub numele de Carpații Occidentali sau „munți la apus”.

Parcul Național Apuseni este o lume în sine. O mare varietate de forme geografice este ceea ce dă naștere unei bogate faune de floră, în care locuiesc împreună 1550 de specii de plante și peste 1350 de specii de animale. De aceea nimeni nu ar trebui să fie surprins dacă aude lupi urlând în orice moment al zilei (mai ales noaptea) sau întâlnesc urși care caută mâncare cu vițeii. De asemenea, o mulțime de specii de plante extrem de rare sunt una dintre principalele atracții. 

Munții Apuseni oferă posibilități oricăror turiști interesați de călătorii în natură: puteți vizita diverse peșteri unice, precum Peștera Urșilor, Peștera Scarisoara sau Peștera de gheață Vartop, puteți urca munți și vă puteți bucura de vederi minunate sau chiar puteți explora culturi (aproape) pierdute, precum Motilor Pământul, care este un grup izolat de oameni care trăiesc în armonie cu natura, departe de lumea „normală”, având tradițiile și regulile lor specifice. 

Sighișoara

Un orășel situat în mijlocul țării, Sighișoara este o locuință capabilă să trezească pasiunea oricui pentru clădirile medievale și patrimoniul istoric. Cu case colorate și străzi extrem de înguste (neobișnuite pentru România), cetatea Sighișoarei este dotată cu 9 turnuri de apărare și un turn cu ceas lung de 64 de metri, decorat cu figurine simbolice specifice. Cu alte cuvinte, putem spune că Sighișoara este o entitate medievală vie, concepută pentru călătorii autentice în timp. 

Sutienșov și Dracula

Brașovul este un oraș situat în sufletul munților și al atracțiilor turistice care se potrivește perfect atât pentru sezonul de vară, cât și pentru cel de iarnă. Mergeți pentru o experiență drăguță de drumeții în timpul sezonului cald sau schiați sau explorați petrecerile de schi din jurul său în timpul iernii. De asemenea, vă puteți răsfăța cu o vedere remarcabilă a orașului de pe carul de cablu pe tot parcursul anului. O atracție importantă a orașului este așa-numita Biserică Neagră, un edificiu lung de 89 de metri încărcat cu istorie și legende.

Dacă crezi că ai văzut totul, trebuie să aștepți. Ce-i mai bun are să vină! Cea mai bună parte este că unul dintre cele mai recunoscute simboluri românești din toată țara este la doar 40 km distanță. Vorbim despre Castelul Bran, un edificiu construit în secolul al XIV-lea într-un munte.

Postări recomandate